петък, 10 юни 2016 г.

Фактори влияещи върху цената на хладилника

Върху цената на един хладилник Либхер Комфорт оказват влияние няколко фактора. За да си занесете у дома уред на изгодна цена, вие трябва да сте на ясно кои са те и кои от тях имат по-голямо значение.

Фризер


Цените на хладилници Liebherr
Наличието на по-голям или по-малък фризер има известно отражение върху цената при покупка на хладилник Либхер Комфорт, но това не е от толкова голямо значение, защото други фактори като цвета и енергийния клас оказват по-голямо влияние.

Обикновено оскъпяването при по-голя фризер е незначително и това, което по-скоро има значение е дали фризерът е “no frost” или е класически тип с ръчно размразяване.

Цвят


Цветът оказва влияние при формирането на цената на един хладилник Либхер Комфорт. Ако уредът е бял, неговата цена е най-ниска, но ако е сив или особено черен или друг нестандартен цвят, тогава цените са доста по-високи.

Разбира се, това понякога е оправдан разход, но замислете се дали е толкова важно за вас да имате хладилник с нестандартен цвят или е по-важно да получите повече функции за дори по-ниска цена при покупка на един класически бял хладилник.

Размери


Макар че не са от първостепенно значение, в редица случаи размерите могат да окажат силно влияние върху цената на вашия хладилник Либхер Комфорт.

Така например, по-малките уреди могат да бъдат значително по-евтини и ако един хладилник с височина по-малка от метър се предлага за по-малко от 400 лева, то един уред с височина над 2 метра не рядко надхвърля 1000, а понякога и 2000 лева. В същото време, понякога ако разликата в размерите е малка тя може да е без значение.

Енергиен клас


Много важен фактор при закупуването на нов хладилник Либхер Комфорт е неговият енергиен клас. А+, А++ или А+++ не са само цифри. Това е много важен фактор, който ще определя до голяма степен какви ще бъдат вашите сметки за електроенергия в бъдеще.

Именно това е причината уредите от по-висок енергиен клас да са и доста по-скъпи, защото се предполага, че с времето те ще оправдаят направената инвестиция. В същото време, хладилник Либхер Комфорт от по-нисък енергиен клас може да притежава доста допълнителни екстри, но цената му няма да е по-висока.

Екстри


Екстрите които притежава един хладилник оказват голямо влияние върху цената. Добре е да прецените предварително от какво точно имате нужда, защото може да се окаже, че плащате за двойно по-скъп уред без изобщо да знаете защо и без да използвате пълните му възможности

Няма коментари:

Публикуване на коментар