четвъртък, 5 май 2016 г.

Фризери Либхер - класически модел или “no frost”?

Фризери Либхер
При избора на фризер често се двоумим между различни марки, а също така и между уреди с различен дизайн и функции. Питаме се дали можем да похарчим и по-малко пари от тези, които сме заделили или това ще ни излезе по-скъпо в бъдеще.

Напоследък има и още една доста голяма дилема при избор на фризер, а именно дали да се спрем на класически модел фризер или да заложим на по-новото поколение модели “no frost”.

Ако вече сте решили проблема с марката и сте се спрели на фризери Либхер, тогава сте решили най-важния въпрос до момента. И все пак остава дилемата дали да изберем класиката или да сме по-модерни.

Плюсове и минуси на уредите “no frost”

Поредицата фризери Либхер no frost притежават редица предимства и удобства. На първо място разбира се трябва да споменем това, че тези фризери не се нуждаят от толкова много грижи и внимание.

За разлика от класическите модели, те не се нуждаят т размразяване, защото в тях не се образува лед. Веднъж в годината е необходимо просто да ги почистите профилактично от евентуални замърсявания, които могат да причинят лоша и неприятна миризма, която е възможно да се появи от това, че нещо е протекло от хранителните продукти преди те да замръзнат вътре.

През останалото само използвате уреда си безпроблемно и нямате грижи за нищо. Фризерите Либхер no frost имат и друго предимство. Това е фактът, че уредите от поколението no frost имат свойството да запазват по-добър вкуса на хранителните продукти, които се съхраняват в тях.

Тези уреди си имат и някои недостатъци. Такъв е например фактът, че no frost уредите по-бързо губят топлината си при евентуално спиране на тока.

Това означава, че ако има някаква авария и тя продължи по-дълго време, вие ще трябва да помислите какво да правите с храната във фризера, тъй като тя може лесно да се размрази. А не забравяме и това, че цените на no frost фризерите Либхер са по-високи от тези на класическите модели от марката.

Плюсове и минуси на класическите фризери Либхер

Класическите фризери Либхер са далеч по-предпочитани от уредите no frost, защото са доста по-добре познати, а много хора не обичат да дават парите си за уреди, от които не знаят какво да очакват.

Едно от най-големите предимства на фризер Либхер с ръчно размразяване е, че те могат да запазят храната замразена дори и ако няма ток за по-дълго време.

Това означава, че при авария и прекъсване на електрозахранването вие ще можете да запазите продуктите поне 24 часа, а при някои уреди дори и до 48 часа, което е повече от добре!

Друго предимство са ниските цени, които несъмнено са по-добри от тези на no frost уредите. Недостатък на фризерите Либхер с ръчно размразяване е, че трябва да се погрижите за това сами да размразите уреда, но за сметка на това трябва да го правите веднъж в годината, не повече. 

Друг минус на класическите фризери с ръчно размразяване е това, че хранителните продукти в известна степен променят своя вкус когато се покрият със слой лед.

Няма коментари:

Публикуване на коментар